Yuko Ono Sthlm

Swederunners

« Tillbaka till listan

Swederunners

Speedruns av populära spel

Speedruns är något som börjar blir riktigt stort överallt. Det handlar om den fantastiskt utmanande konsten att försöka klara ett spel på så kort tid som möjligt. Det är något man kan tävla i, och något man kan sätta världsrekord i.

Det finns årliga event som är ägnade specifikt för detta, exempelvis Awesome Games Done Quick samt Summer Games Done Quick i USA, och European Speedster Assembly i Sverige.

Swederunners

Gruppen Swederunners består av ett gäng svenska Speedrun-entusiaster (Jinny, Giz, Joden och Tompa) och har deltagit på flera event, så som Awesome Games Done Quick, European Speedster Assembly, DreamHack, RetroSpelsMässan Fairycon, och Metrocon.

Swederunners mål är att öka intresset för Speedrunning och försöka bli bäst på de spel de ger sig på. De spelar mest retrospel som "The Legend of Zelda: Ocarina of Time", "Mega Man X", "Kingdom Hearts II", "Diddy Kong Racing", "Donkey Kong Country" och annat.

På PeppCon kommer de att hålla en panel samt visa upp lite speedruns, både under dag och natt.

Världsrekord

  • Jinny har det nuvarande världsrekordet för "Mega Man X3".
  • Joden blev just av med världsrekordet för "Zelda Ocarina of Time" men är nu 2a i världen.
  • Giz är nr 2 i världen för "Diddy Kong Racing".
  • Tompa har världsrekordet i "A Link to the Past" och "Donkey Kong Country 1" via så kallat Tool Assisted Speedrun - att med hjälp av en emulator räkna ut den mest optimala och effektiva vägen genom ett spel.« Tillbaka till listan